top of page

Borusan Lojistik: Sahibi Türk, en büyük lojistik firması biziz.

09.12.23

By:

Sedat Onat

Borusan Lojistik: Sahibi Türk, en büyük lojistik firması biziz.

Borusan Lojistik: Sahibi Türk, en büyük lojistik firması biziz.

Borusan Lojistik Genel Müdürü Serdar Erçal, 2023 yılına ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Şirketin 2023 yılını 684 milyon dolar ciro ile kapatmayı hedeflediğini belirtti ve Türk sahipliği açısından bu ölçekte başka bir firmanın olmadığını vurguladı. Ayrıca, Borusan Lojistik'in teknoloji alanında büyük bir hedefi olduğunu ve sektörün en büyük teknoloji firması olmayı amaçladıklarını ifade etti.


Borusan Lojistik, lojistik alanında geniş bir yelpazede hizmetler sunuyor. Bu hizmetler arasında depolama, dağıtım, gümrükleme, taşımacılık ve daha fazlası bulunuyor. Özellikle otomotiv lojistiği alanında öne çıktıklarını ve Türkiye'ye yeni giren otomobil markaları ile işbirliği yaptıklarını belirtti.

Serdar Erçal, şirketin teknoloji odaklı geliştirdiği eTA platformu ve Dijital Cüzdan uygulaması hakkında da bilgi verdi. Bu platformlar sayesinde müşteri, kamyoncu ve lojistik firmalarının işlerini kolaylaştırdıklarını ve daha verimli bir taşıma ağı yönettiklerini açıkladı.


2023 yılında Borusan Lojistik, yurt içi faaliyetlerde olumlu bir performans sergilediğini söyledi. Ancak, yurtdışı faaliyetlerde global navlun endekslerinin düşüşünden kaynaklanan zorluklar yaşadıklarını belirtti.


2024 yılına yönelik öngörülerde bulunan Serdar Erçal, dijitalleşmenin ve sürdürülebilirliğin iş süreçlerinin merkezinde olacağını ifade etti. Ayrıca, otomotiv sektöründeki yatırımların ve yeni oyuncuların artmasıyla araç lojistiği operasyonlarının büyüdüğünü ve elektrikli araçlara uygun alanlar oluşturduklarını belirtti. Borusan Lojistik'in intermodal taşımacılığa ve eTA Platformu'na odaklandığını da vurguladı.


Son olarak, kamyon ve tır şoförleri için geliştirdikleri "Kamyoncu Değerlidir" başlıklı projeleri hakkında bilgi verdi.


Kaynak: Ekonomi Gazetesi

Güncel Haberler

21.09.24

UPS, Soğuk Zincir Lojistiğinde Zirveye Oynuyor: Frigo-Trans ve BPL Satın Alması

20.09.24

Ortadoğu'da Jeopolitik Riskler ve ABD Limanlarındaki Sıkıntılar

19.09.24

Konteyner Denetim Raporlamasında İyileştirme Çağrısı

bottom of page