top of page

Güney Kore'nin Otonom Deniz Yolculuğunda Dev Adım

12.03.24

By:

Sedat Onat

Güney Kore'nin Otonom Deniz Yolculuğunda Dev Adım

Güney Kore'nin Otonom Deniz Yolculuğunda Dev Adım

Güney Kore'nin Hyundai Mipo Tersanesi (HMD), Offshore Energy'ye göre, ülkenin ilk otonom navigasyon için tasarlanmış pilot gemisini tanıttı. 8 Mart 2024'te, tersane, Güney Kore'nin otonom operasyonlar için ilk gösterim gemisi olan Pos Singapore ve Pos Laemchabang olmak üzere, aynı anda inşa edilen iki adet 1,800 TEU konteyner gemisinin isimlendirme törenini gerçekleştirdi. 


Güney Koreli nakliye şirketi Pan Ocean tarafından Nisan 2022'de sipariş edilen bu Liberia bayraklı Handy konteyner gemileri, 172 metre uzunluğunda, 27.4 metre genişliğinde olup, 1,800 TEU taşıma kapasitesine sahip. Her iki yeni inşa gemi de Egzoz Gazı Temizleme Sistemleri (EGCS) veya süpürgeler ve balast suyu işleme sistemleri (BWTS) gibi çeşitli çevre dostu teknolojilerle donatılmış. 


Pos Singapore, Kore'de geliştirilmekte olan akıllı navigasyon sistemi ve motor otomasyon sistemi gibi temel otonom operasyon teknolojilerini doğrulayacak. HMD, HD Kore Gemi İnşa & Denizcilik Mühendisliği'nin bir bağlı ortaklığıdır. 2020'de, ülkenin Okyanus ve Balıkçılık Bakanlığı (MOF) ve Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanlığı (MOTIE), yerel sanayi-akademi araştırma enstitülerince temel teknolojilerin geliştirilmesini desteklemek amacıyla 'Otonom Gemi Teknolojisi Geliştirme Projesi Entegre Proje Ekibi'ni başlattı. Yeni inşa edilen Pos Singapore üzerinde, mürettebat güvenliğini artırmak amacıyla çeşitli deniz testleri yürütülmekte. Plan, 'derece 3 otonom operasyonu' gerçekleştirmek. 


Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) Denizde Otonom Yüzey Gemileri (MASS) için düzenleyici çerçevesine göre, derece 3 otonomi, geminin denizciler olmadan başka bir yerden kontrol edilip işletildiği durumu ifade eder. Pos Singapore'un bu ay içinde Pan Ocean'a teslim edilmesi bekleniyor. 


Geçen yıl, Güney Kore hükümeti, yeni nesil gemi inşa teknolojisi ve karbonsuz yakıtlara 710 milyar KRW (545 milyon dolar) yatırım yapmayı planladığını açıkladı. Hükümet, diğer projelerin yanı sıra, otonom kendiliğinden yönlenebilen gemilerin erken ticarileştirilmesini destekleyecek.



Önemli Notlar
  • Güney Kore'nin ilk otonom navigasyon için tasarlanmış pilot gemisi tanıtıldı.

  • İki adet 1,800 TEU konteyner gemisi, Pos Singapore ve Pos Laemchabang, isimlendirildi.

  • Gemiler, çevre dostu teknolojilerle donatılmış durumda.

  • Pos Singapore, otonom operasyon teknolojilerini doğrulayacak.

  • Derece 3 otonom operasyon, denizciler olmadan uzaktan kontrol edilen gemileri ifade eder.

  • Güney Kore hükümeti, yeni nesil gemi inşa teknolojisine ve karbonsuz yakıtlara büyük yatırım yapmayı planlıyor.



Haber Linki: https://en.portnews.ru/news/360628/

Güncel Haberler

16.09.24

Platform Science ve Trimble'dan Filoları Dönüştüren Stratejik Anlaşma

15.09.24

SeaLead ve GFS'den Akdeniz'de Yeni STM Hizmeti

13.09.24

Petrol Ofisi'nin BP Türkiye'yi Devralması Onaylandı: Sektörde Yeni Dönem Başlıyor

bottom of page