top of page

Perakende Sektöründe Robotlar İşçi Devir Oranını Azaltıyor

07.06.24

By:

Sedat Onat

Perakende Sektöründe Robotlar İşçi Devir Oranını Azaltıyor

Perakende Sektöründe Robotlar İşçi Devir Oranını Azaltıyor

Simbe'nin yapılan bir anketine göre, perakende mağazalarında envanter yönetimi teknolojilerinin kullanılması, yüksek personel devir oranlarına sahip sektörde çalışanların işte kalma sürelerini artırıyor. San Francisco merkezli şirket tarafından geliştirilen "Tally" adlı robot, mağaza koridorlarında dolaşarak ürünleri bilgisayarlı görü teknolojisiyle tarayıp, ürünlerin tam yerini, stok seviyesini ve fiyatlandırma & promosyon bilgilerini tespit ediyor. Bu bilgiler, envanter yönetimini ve mağaza operasyonlarını kolaylaştırıyor.


Şirketin ilk "Mağaza Takımı Teknoloji Duygu Raporu"na göre, envanter sayımı için robotların kullanılması, monoton görevlerin otomatikleştirilmesiyle çalışanların işlerinde kalmasına yardımcı oluyor. Tally, çalışanların haftada 50 saate kadar zaman kazanmalarını sağlıyor ve dört mağaza müdüründen üçü, bu çalışanların sonuç olarak müşterilere daha iyi destek sağladığını belirtiyor.


Anket sonuçlarına göre, çalışanlar Tally teknolojisinin kullanıma alınmasından bu yana işlerinden daha fazla memnuniyet duyduklarını bildirmişler. İş memnuniyeti, çalışanların işte kalmasında önemli bir faktör olarak gösteriliyor. Ayrıca, mağaza müdürlerinin üçte ikisi, Tally'nin daha iyi süreçler oluşturduğunu ve özellikle çevrim içi siparişler için ürün bulmayı kolaylaştıran yollar sunarak sipariş tamamlama sürelerini yarı yarıya indirdiğini ifade etmişler.


Son olarak, Tally'i kullanan mağaza müdürlerinin %85'i, robotun satışları artırdığını ve müşteri sadakatini teşvik ettiğini, çalışanların müşterilere yardımcı olmak için daha fazla zamanları olduğunu belirtiyor.


Önemli Notlar
  • Simbe'nin "Tally" robotu, perakende sektöründe yüksek işçi devir oranlarını azaltmaya yardımcı oluyor.

  • Robot, ürün yerini, stok seviyesini ve fiyat bilgilerini otomatik olarak tespit ediyor.

  • Tally, çalışanların haftada 50 saat zaman kazanmalarını sağlıyor.

  • Çalışanların %85'i Tally teknolojisinin kullanılmasıyla işlerinden daha fazla memnuniyet duyuyor.

  • Robot, sipariş süreçlerini hızlandırıyor ve müşteri hizmetlerine odaklanmayı kolaylaştırıyor.



Haber Linki: https://www.thescxchange.com/articles/10383-simbe-says-inventory-counting-robots-boost-retail-worker-retention

Güncel Haberler

21.09.24

UPS, Soğuk Zincir Lojistiğinde Zirveye Oynuyor: Frigo-Trans ve BPL Satın Alması

20.09.24

Ortadoğu'da Jeopolitik Riskler ve ABD Limanlarındaki Sıkıntılar

19.09.24

Konteyner Denetim Raporlamasında İyileştirme Çağrısı

bottom of page