top of page

Rusya'nın Ulaştırma Sektöründe Yapısal Değişiklikler ve Yeni Öncelikler

21.05.24

By:

Sedat Onat

Rusya'nın Ulaştırma Sektöründe Yapısal Değişiklikler ve Yeni Öncelikler

Rusya'nın Ulaştırma Sektöründe Yapısal Değişiklikler ve Yeni Öncelikler

Rusya, ülkenin taşıma ve lojistik gelişimini hızlandırmak amacıyla taşımacılık sektöründeki hükümet liderliğinde önemli değişiklikler yapmakta. Geleneksel ulaştırma bakanının yanı sıra, eski ulaştırma bakanı Vitaly Savelyev yeni Ulaştırma Başbakan Yardımcısı olarak atandı. İkili, "Doğu Poligonu" ve uluslararası demiryolu koridorlarının geliştirilmesine öncelik verecekler.


Vladimir Putin'in beşinci dönem başkanlık görevine başlamasını işaret eden yemin töreninden sonra, Rusya başkanı kabinesinde dikkate değer değişiklikler yaptı. Değişiklikler arasında Ulaştırma Başbakan Yardımcılığı pozisyonunun oluşturulması bulunmakta. Bu yeni pozisyona daha önce hükümette ulaştırma bakanı olarak görev yapan Vitaly Savelyev getirilmiştir. Roman Starovoyt ise yeni Ulaştırma Bakanı oldu.


Bir hükümet yetkilisi, daha önce birkaç başbakan yardımcısının taşıma gelişiminden sorumlu olduğunu ve bu durumun karar alma hızını olumsuz etkilediğini belirti. Ancak şimdi kararların hızla alınmasının kritik olduğunu vurguladı.


Önemli Noktalar
  1. Vitaly Savelyev'in Ulaştırma Başbakan Yardımcısı olarak atanması ve Roman Starovoyt'in Ulaştırma Bakanı olması.

  2. "Doğu Poligonu" ve uluslararası demiryolu koridorlarının geliştirilmesine öncelik verilmesi.

  3. Ulaştırma ve lojistik alanının ülke ekonomisindeki artan önemi ve diğer ekonomik sektörlerle etkileşiminin güçlendirilmesi gerekliliği.

  4. Uluslararası Kuzey-Güney Taşımacılık Koridoru (INSTC) ve Orta Asya üzerinden Hindistan Okyanusu'na bağlanacak yeni bir demiryolu koridoru planları.


Haber Linki: https://www.railfreight.com/railfreight/2024/05/21/new-government-setup-is-supposed-to-enhance-russian-rail/

Güncel Haberler

15.08.24

Oakland Limanı'nda Gemilerin Elektrik Kullanım Oranı %94'e Ulaştı

15.08.24

Tedarik Zinciri Teknolojilerine Yatırım: Beklenen Değer Neden Sağlanamıyor?

14.08.24

Gartner: 2025'e Kadar GenAI Projelerinin Üçte Biri Sonlandırılacak

bottom of page