top of page

Ukrayna'nın Batısında AB-Ukrayna Lojistik Bağlantısını Güçlendirecek Yeni Terminal

08.03.24

By:

Sedat Onat

Ukrayna'nın Batısında AB-Ukrayna Lojistik Bağlantısını Güçlendirecek Yeni Terminal

Ukrayna'nın Batısında AB-Ukrayna Lojistik Bağlantısını Güçlendirecek Yeni Terminal

Batı Ukrayna'da, Romanya sınırına yakın bir yerde yeni bir intermodal terminal inşa ediliyor. Bu terminal, trenler arası, farklı demiryolu hat genişliklerindeki geçişler ile karayolu-demiryolu ve demiryolu-karayolu arası yük transferlerini kolaylaştıracak. Amacı, Ukrayna ile Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasındaki lojistik bağlantıyı güçlendirmek.


Terminal, Ukrayna'nın Çernivtsi oblastında, Romanya sınırına yakın Hlyboka bölgesinde yer alıyor. Yüklerin trenler arasında, karayolundan demiryoluna ve demiryolundan karayoluna aktarılmasını sağlamak üzere tasarlandı. Terminal, ara yük depolamasına imkan tanısa da, transferlerin yapılması için bu zorunlu değil.


Yeni multimodal terminal, Ukrayna'nın 1.520 mm genişliğindeki hatları ile Avrupa standartı 1.435 mm genişliğindeki hatlardan gelen trenleri kabul edecek ve iki hat arasında transferleri sağlayacak. Terminalin saatlik işleme kapasitesi 1.000 ton yük. Aynı zaman diliminde standart Avrupa genişliğindeki 16 vagona 50'şer ton yük yüklenebilecek.


Daha önce, AB ve Avrupa Yatırım Bankası, AB ile Moldova ve Ukrayna arasında demiryolu entegrasyonu için bir plan geliştirdi. Plan, sonunda her iki ülkede tam bir Avrupa genişliğinde demiryolu ağı vizyonunu öngörüyor.



Önemli Notlar

  • Yeni intermodal terminal, Batı Ukrayna'da, Romanya sınırına yakın Hlyboka'da inşa ediliyor.

  • Terminal, Ukrayna ile AB ülkeleri arasındaki lojistik bağlantıyı güçlendirmeyi amaçlıyor.

  • Farklı genişlikteki demiryolu hatlarından (1.520 mm ve 1.435 mm) gelen trenler için transfer imkanı sağlayacak.

  • Saatlik 1.000 ton yük işleme kapasitesine ve aynı zamanda 16 vagonun standart Avrupa genişliğine yüklenebilmesine olanak tanıyacak.

  • AB ve Avrupa Yatırım Bankası, Ukrayna ve Moldova'da Avrupa genişliğinde demiryolu ağının entegrasyonu için bir plan geliştirdi.


Haber Linki: https://www.railfreight.com/railfreight/2024/03/08/ukraine-starts-building-intermodal-terminal-near-romanian-border/

Güncel Haberler

19.09.24

Konteyner Gemilerindeki Yangınlar: Daha İyi Veriyle Risk Azaltımı

18.09.24

Depo Krizi Kapıda: Doluluk Oranları Yüzde 90'larda

16.09.24

MRO Operasyonlarında Risk ve Stok Optimizasyonu Önem Kazanıyor

bottom of page