top of page

Walmart, Otomasyonu Artırıyor: Otonom Forkliftler ve Fox Robotics ile Ortaklık

11.04.24

By:

Sedat Onat

Walmart, Otomasyonu Artırıyor: Otonom Forkliftler ve Fox Robotics ile Ortaklık

Walmart, Otomasyonu Artırıyor: Otonom Forkliftler ve Fox Robotics ile Ortaklık

Walmart, lojistik operasyonlarını otomatikleştirmek için 19 adet otonom forklifti devreye alacak ve bu forkliftleri tedarik eden Fox Robotics firmasında azınlık hissesi satın aldı. Bu adım, Florida'daki Brooksville'de bulunan Walmart Dağıtım Merkezi 6020'de 16 ay süren bir konsept kanıtlama sürecinin ardından geldi. İşbirliği kapsamında, Walmart'ın dağıtım merkezlerinden dördünde kamyonlardan paletleri boşaltacak FoxBot adı verilen otonom forkliftler kullanılacak.


Walmart yöneticileri, robotların işçilerin yerini almayacağını, aksine onlara destek olacağını vurguladı. Dağıtım merkezi genel müdürü Maurice Gray, otomasyonun iş yükünü hafifletmekle kalmayıp, çalışanların daha verimli çalışmalarını sağladığını belirtti. FoxBot forkliftleri, AI destekli makine görüşü ve dinamik planlama kullanarak kamyonlardan paletleri boşaltıyor ve bu paletleri otomatik depolama ve alma sistemine (AS/RS) taşıyor. Bu sistem, gelen malları kataloglayıp depoluyor. Walmart çalışanları ise, daha önce elle yaptıkları bu işleri artık daha verimli stratejiler geliştirerek otonom forkliftlere yönlendirme görevini üstleniyorlar.


Fox Robotics'in yönetim kurulu üyesi Till Reuter, şirketin otonom yükleyici/boşaltıcı kapasitesiyle tamamen otomatikleşmiş bir depo geleceğinin son adımını gerçekleştirdiğini ifade etti. Reuter, lojistik alanının önümüzdeki 5-10 yıl içinde otomasyon için en büyük pazar olacağını ve özellikle de elle yapılan işlerin yoğun olduğu nakliye ve alma bölgelerinde bu otomasyonun yoğunlaşacağını belirtti.



Önemli Notlar
  1. Walmart, 19 otonom forklift kullanarak lojistik operasyonlarını otomatikleştirecek.

  2. Fox Robotics firmasında azınlık hissesi satın alındı.

  3. Otomasyon çalışanlar için de olumlu olarak değerlendiriliyor; çalışanlar yüksek verimlilik için otonom forkliftleri yönlendiriyor.

  4. Otonom forkliftler, AI destekli makine görüşü kullanıyor.

  5. Otomasyon, depolama ve alma işlemlerini kapsayacak şekilde geniş bir yelpazeye sahip.


Haber Linki: https://www.thescxchange.com/articles/10113-walmart-to-operate-19-autonomous-forklifts-to-unload-pallets-from-trucks

Güncel Haberler

21.09.24

UPS, Soğuk Zincir Lojistiğinde Zirveye Oynuyor: Frigo-Trans ve BPL Satın Alması

20.09.24

Ortadoğu'da Jeopolitik Riskler ve ABD Limanlarındaki Sıkıntılar

19.09.24

Konteyner Denetim Raporlamasında İyileştirme Çağrısı

bottom of page