top of page
Yazarın fotoğrafıSedat Onat

Lead Time / Teslim Süresi

Güncelleme tarihi: 20 Eyl

Lead Time / Teslim Süresi Nedir?

Lead Time / Teslim Süresi Müşteriden siparişin alınmasından, müşteriye teslim edilmesine kadar olan süreçlerin tümünü içerir. Bu anlamda Order Cycle Time / Sipariş Döngü Süresi‘ı da içine alır. Lead Time / Teslim Süresi, Kurumun müşterinin aldığı hizmet anlamında nasıl göründüğü ile birebir ilgili olması bakımından kurum için oldukça yüksek bir öneme sahiptir.


Burada müşteriden kasıt, E-Ticaret firmalarında “Gerçek Müşteri”, İnşaat ve diğer proje bazlı firmalarda ise iç müşteri olarak algılanabilir.


Order Cycle Time / Sipariş Döngü Süresi‘ı da içine almasından dolayı ilgili makaleyi de okursanız tekrara düşmemiş olursunuz.


Lead Time / Teslim Süresi
Lead Time / Teslim Süresi


Daha kısa Lead Time / Teslim Süresi‘nin elde edilmesi için yapılması gerekenler

  • Süreçleri Analiz Etme: İlk olarak, mevcut süreçleri ayrıntılı bir şekilde analiz eilerek, hangi adımların işlem süresini uzattığı ve geciktirdiği belirlenir. (Bkz.: Wikipedia / Business Process Re-Engineering)

  • Verimlilik İyileştirmesi: Süreçlerinizi daha verimli hale getirmek için gerekli adımlar belirlenerek, verimliliği artırmak için iş akışı yeniden düzenlenip gereksiz işlemler ortadan kaldırılır.

  • Tedârik Zinciri İşbirliği: Tedarikçilerle daha yakın bir işbirliği kurarak zincirin her aşamasını optimize etmek faydalı olacaktır.

  • Doğru ve Yeterli Teknoloji Kullanımı: İş süreçlerini desteklemek için uygun teknoloji ve yazılımın kullanılmasının yanısıra, otomasyon ve veri analitiği de süreçleri daha hızlı hale getirebilir.

  • İşgücü Eğitimi: Personelin eğitimi süreçlerin sağlıklı ilerlemesi için belirleyici noktalardandır. İyi eğitilmeleri süreçleri daha iyi anlamalarını ve oluşabilecek sorunları o an çözmelerine veya doğru gheri bildirim yapmalarını sağlayacaktır. Bir fabrika işçisinin emekli olurken patronuna dediği gibi; “25 Yıl boyunca elim ile yaptığım işler için para ödediniz. Oysa aynı süre boyunca beynimi de kullanabilirdiniz, hem de bedavaya.” (Marcum, 2004).

  • Tedarikçi Çeşitliliği: Tedarik zincirininin daha dirençli hale getirmek maksadı ile birden çok tedarikçi ile çalışmak her zaman faydalı olacaktır. (Bkz.: Sourcing)

  • Talep Tahmini İyileştirmesi: Daha iyi talep tahminleri, stok azaltma ve süreçleri hızlandırma konularında yardımcı olur.

  • Performans Ölçümü: Süreçlerin düzenli olarak izlenmesi ve performansölçümü, iyileştirme fırsatlarının tespitindeönemli yardımı olur. (Bkz.: KPI)

  • Sürekli İyileştirme: Süreçlerin sürekli olarak gözden geçirilmesi ve geliştirme fırsatlarının aranması, iş süreçlerinizi optimize etmek bir süreç değil, sürekli bir çaba gerektirir. (Bkz.: Kaizen)



 

İlgili makalelerim

 

Kaynaklar

 

Fotoğraflar

 

Yazarlar

1.     SedatOnat.com

 

!!! DUYURU !!!


ERP Nasıl Alınır? Kitabımız Google Play Book'da yayınlanmıştır.


https://www.sedatonat.com/erpnasilalinir Linki üzerinden ücretsiz olarak indirip okuyabilirsiniz.


Geri bildirimleriniz olursa bizleri mutlu edersiniz.


Şimdiden iyi okumalar dileriz.


 

Teşekkür


Değerli zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederiz.


Sorularınızı ve/veya tavsiyelerinizi yorumlara yazarsanız, hızlıca dönüş yaparız.


Bu makale ilk olarak TedarikZinciriPortali.com adresinde yayınlanmıştır.


Her gün yeni bir Tedarik Zinciri Makalesi için, Tedarik Zinciri Makaleleri Linkedin Newsletter 'a üye olabilirsiniz.


Her hafta yeni bir Tedarik Zinciri Analizi için, Tedarik Zinciri Analizleri Linkedin Newsletter 'a üye olabilirsiniz.


TedarikZinciriPortali.com 'u ziyaret ederek, daha fazla Tedarik Zinciri Haberleri ve Makaleleri 'ne ulaşabilirsiniz.



Tedarik Zinciri Portalı Linkedin Grubu 'muza üye olarak bilgi ve tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.


Şimdiden teşekkür eder, iyi günler dileriz.

 

コメント


bottom of page